Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Диме Гипса


Диме Гипса - емисии

Во Новиот Ден

“Во Новиот Ден“ со Љубов

Што има ново?

“Што има ново“ на Стар Радио

Буди го петелот

“Буди го Петелот“ заедно со Шојка

Диме Гипса е дел од Стар Радио од 2013 година и после Горан Шојка е член со најголем стаж. Професионалец со долгогодишно радио искуство, човек кој е задолжен за реализирање соработка со сите продуцентски и издавачки балкански куќи. Новата балканска забавна музика е негов приоритет. Активно учествува во уредувањето и креирањето на програмската радио шема како и во повеќето емисии во улога на техничар и музички селектор.