Current track

Title

Artist

Current show

Current show

Background

Видео приказна

Познатата балканска рок група Рибља Чорба го промовираше новиот албум кој е насловен како “Да тебе није“. На истиот има 11 песни во препознатливиот стил на групата. Комплетен автор на текстовите е Бора Џорџевиќ. На промоцијата Бора со многу емоции изјави дека албумот и го посветува на поранешната сопруга. Во прилог видео од настапот во […]

Најновата песна на Дина за која е снимен спот се вика “Зборови“. Станува за збор за преубава модерна балада со моќен текст која освојува на прво слушање. “Зборови” е едно искрено парче музика чии автори се Дина Јашари и Драги Иванов, кој исто така се погрижи за продукцијата, снимањето, миксот и мастерингот на песната. Видеоспотот […]

The package was recorded in Liverpool on the Acolyte to Wolflight With Genesis Revisited Tour. Steve Packett is set to release of a brand new double live album and DVD this summer. Titled ‘The Total Experience Live In Liverpool’, the 2CD/2DVD deluxe package and stand-a-lone Blu-Ray was recorded on StevIe’s Acolyte to Wolflight With Genesis […]

The 90s undoubtedly marked the Golden Age of underground music zines cataloguing subcultural movements. Without an avalanche of Tumblr accounts offering endless information on what your favourite band is wearing, Soundcloud recommendations about who to listen to next, or Twitter documenting your most-loved guitar player’s childhood fear, publications such as the pioneering DIY zine Sniffin’ […]